Mannenkleding trends najaar 2015

Mannen zijn tegenwoordig veel meer bezig met hun kleding dan vroeger en besteden steeds meer tijd aan het vinden van een goede look. Maar het liefst niet door urenlang door de winkelstraat te slenteren, pashokje in en pashokje uit. En waarom zou je dat ook doen als je alles eenvoudig online kunt bestellen? Lekker met je smartphone languit op de bank online winkelen, van sportkleding tot overhemden, alles kan de volgende dag al bij je in huis zijn.

Een bron van inspiratie

Online heb je het voordeel dat verschillende trends, looks en outfits al voor je zijn samengesteld en gefotografeerd waardoor je zelf in principe niets meer bij elkaar hoeft te zoeken. Zo kun je ook veel inspiratie opdoen en kledingcombinaties kiezen die je in de winkelstraat zelf niet had kunnen bedenken.

Casual chic

Eén van de huidige trends is de casual chic look. Deze look is een combinatie van draagbare (casual) en nette (chic) kleding, zodat je voor allerlei gelegenheden goed voor de dag kunt komen, terwijl je je tegelijkertijd ook prettig voelt in je kleding. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van jeans en een net overhemd, of een nette pantalon met een sportief shirt erop.

Voor het najaar

Populaire kledingstukken voor een casual chic look op dit moment zijn bijvoorbeeld poloshirts, lamswollen truien met een V-hals, pantalons met een bandplooi en een slanke pijp, witte sneakers, ‘zakelijke’ joggingpakken (denk aan colberts van joggingstof of een pantalon met overhemd en joggingtrui), heel veel prints (zoals bloemen, dieren, grafische en etnische prints, zowel op casual als op chique kledingstukken) en lange, oversized jassen. Ten slotte zijn ook de bomberjacks weer terug van weggeweest, maar de bomberjacks van nu zijn van een hoge kwaliteit en zijn voornamelijk bedoeld zijn om als casual colbert te dragen.

Engelse country look

Een hele nieuwe trend dit jaar is de Engelse country look, ook voor mannenkleding. Denk hierbij aan tweed materialen, ruitmotieven en warme, donkere kleuren zoals bordeaux, rood, bruin en (leger)groen. Deze look past ook erg goed bij de casual chic stijl.

Een van de opties dit jaar

De urban look

De urban look is ook nog steeds erg geliefd onder de mannen. Denim blijft populair, ook dit seizoen weer. Vooral denim met een ‘used effect’ zie je dit seizoen veel. De kleuren die je het meeste tegen zult komen zijn grijs, blauw, zwart en wit, maar je zult ook wat van de warmere kleuren tegenkomen die je nu ook veel in de casual chic look ziet, zoals roodbruin. Ook in de urban look past het bomberjack erg goed, evenals casual overhemden met een ruitmotief, sneakers en (sweat)shirts met een print. Er zijn dus best veel overeenkomsten met de casual chic look waardoor je nog meer mogelijkheden hebt om te combineren.

Urban is ook een trend

De hipster look

De hipster look mag natuurlijk ook niet ontbreken. Kleuren zoals oranje, groen en donkerblauw voeren de toon, jaquard, wol en gebreide stoffen zullen we veel tegenkomen, net als vesten met Scandinavische prints. Ook hipsters dragen dit seizoen veel ruitmotieven en denim. Ten slotte zien we veel lichtgewicht gewatteerde jassen, zowel in de hipster look als de urban look.

De zogenaamde hipster stijl

ThijsMannenkleding trends najaar 2015

Leave a Comment